Riistaruokinta

Meiltä löydät myös riistanruokintalaitteita ja -ruokaa, kuten riistasiemeniä ja -rehua. Valikoimissamme on mm. riistalle soveltuvaa skoonemaissia, sekä kyyhkyshernettä ruokintaan ja houkutteluun. 


Riistanruokinnan merkitys

Metsästyksen onnistumisen lisäksi oikein sijoitetulla ruokintapaikalla ja tarpeellisella ruokinnalla voidaan ehkäistä maa- ja metsätaloudelle sekä liikenteelle koituvia vahinkoja. Riistanruokinnalla voidaan jossain määrin vaikuttaa eläinten käyttäytymiseen ja liikkumiseen.

Talviruokinnan merkitys on auttaa eläimiä selviämään talven yli. Täten huolellisesti järjestetty talviruokinta on mitä parhainta riistanhoitoa ja antaa mahdollisuuden valikoivaan metsästykseen. Talviruokinta tulisi aloittaa jo ennen lumien tuloa ja jatkaa lumien sulamiseen saakka. Useat tulokaslajit tarvitsevat talviruokintaa selviytyäkseen, mutta myös useat alkuperäiseen Suomen lajistoon kuuluvat riistaeläimet hyötyvät metsästäjien harjoittamasta ruokinnasta. Yleisimmin ruokitaan pieniä hirvieläimiä, kuten peuroja. Myös peltokanalintujen ja jänisten ruokinta on suosittua puuhaa metsästäjien keskuudessa.

Riistanruokinnan avulla voidaan selvitää alueen riistaeläinkantojen tilaa. Ruokintapisteiden rehunkulutuksen seuraaminen, sekä jälkien ja jätösten tarkkailu auttavat riistan määrän ja laadun arvioinnissa. Riistakamera kannattaa sijoittaa ruokintapaikalle, jotta seuranta onnistuisi paremmin.

Ruokintapaikka kannattaa ensisijaisesti perustaa alueelle, jonne eläimet luonnollisesti hakeutuvat talveksi. Ruokintapaikalta täytyy olla hyvä näkyvyys ympäristöön, sekä suojaa lähistöllä, jotta riista pystyy havaitsemaan esim. petoeläimet ja siirtymään suojaan ajoissa. Alueella pitää olla ruokintapaikkoja tarpeeksi, jotta yksittäiselle paikalle ei kerry liian suuria eläinmääriä. Tämä vähentää myös petoeläinten vaikutusta alueen riistakantaan.

Riistanruokinnasta aiheutuvat mahdolliset haitat kannattaa tiedostaa ja minimoida. Esimerkiksi väärin sijoitettu hirven nuolukivi voi ohjata hirvieläimiä kulkemaan vilkasliikenteisten teiden yli tai saada ne käyttämään ravinnokseen läheistä taimikkoa tai tuotantokäytössä olevaa peltoa.

Muista: Riistanhoito on alueen omistajan oikeus. Vuokratessa metsästysoikeutta riistanhoito-oikeus ulottuu koskemaan myös vuokraajaa. Metsästyslain 15. pykälä määrittää, että jollei muuta ole sovittu, vuokralaisella on oikeus tehdä riistanhoidollisia toimenpiteitä metsästysvuokra-alueella. Hän ei kuitenkaan saa aiheuttaa vahinkoa tai haittaa alueen omistajalle tai haltijalle.


Valikoimamme riistaruoka

Riistalle tarkoitetut ruokamme toimivat erinomaisesti lihottavana houkutusrehuna villisioille ja fasaaneille, mutta ne soveltuvat hyvin myös muulle riistalle. Esimerkiksi kyyhkysherneen levitys kannattaa aloittaa hyvissä ajoin ennen metsästyskautta ja jatkaa metsästyskauden aikana. Oikean levityspaikan löytämiseksi kyyhkysten lentoreitit ja levähdyspuut kannattaa selvittää ajoissa ennen kautta.

Kun olet varmistanut oikean paikan ja ruokinta on suoritettu onnistuneesti löytävät kyyhkyset ruokintapaikan ja tällöin mahdollisuudet metsästyssaaliin saamiseen ovat paremmat. Parhain lentoreittien seuraamisajankohta on aamunvaljetessa sekä iltapäivän aikana. Riistaherne levitetään mustaksi- tai lakoon ajetulle maalle ampumapaikan edustalle. Otollisia paikkoja ovat myös metsätiet tai avohakkuualueiden siemenpuiden alle.

Riistanruokinnan avuksi tarjoamme mm. ruuan levitinyksikköä digitaalisella ajastimella ja LED-valaisinta. Nämä tuotteet helpottavat riistanruokintaa. Tutustu nyt valikoimaamme!
Tuotteet 1 - 4  (Yhteensä 4)
Wildgame levitinyksikkö, digitaalinen ajastin - Ruokintalaitteet ja -tarvikkeet - WGTH6VD - 1
ALE -14%
WILDGAME
99,00 €115,00 €
tai alk. 9 € /kk
Tuote tilapäisesti loppu
Diana skoonemaissi 20kg - Riistasiemen - 300325 - 1
DIANA RIISTAREHU
alk. 17,95 €
Useita vaihtoehtoja
Diana kyyhkysherne 20kg - Riistasiemen - 300425 - 1
DIANA RIISTAREHU
alk. 13,00 €
Useita vaihtoehtoja
Genzo Max-LED V2 valaisin - Ruokintalaitteet ja -tarvikkeet - 989855 - 1
GENZO
139,00 €
tai alk. 9 € /kk
Saatavuus 5 kpl